DOPRAVA aj VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 2.5.

Novodobá kancelária v minimalistickom štýle

Markéta Etrychová
10.2.2022

Minimalizmus vychádza z predstavy, že priestor najlepšie vyniká, pokiaľ je prázdny a čistý. Zakladá si na praktickosti a istej striedmosti. Kancelárie v minimalistickom štýle sú dokonale usporiadané, prehľadné a vzdušné. Aj malé miestnosti vyzerajú opticky priestrannejšie. Drevo a kov sú dominantným materiálom v pracovniach aj v kanceláriách inšpirovaných minimalizmom. Minimalizmus nie je iba štýl, ale predovšetkým spôsob života.

Novodobá kancelária v minimalistickom štýle

Klasické prvky minimalismu:

  • Prírodné materiály
  • Zemité tóny farieb
  • Jednoducho tvarovaný nábytok
  • Striedmé dekorácie
  • Čisté linie
  • Praktickosť

Funkčný nábytok

Nábytok do kancelárie musí spĺňať vysoké požiadavky na funkčnosť, ale aj dizajn. Moderné zaoblené tvary vyhovujú každodenným potrebám ľudí a zároveň sú dokonalým dekoračným prvkom celého priestoru.

Obľúbený je vstavaný nábytok s uzavretými úložnými priestormi. Vhodnou variantou sú aj priestranné kancelárske stoly a úložné boxy. Dostatok úložného priestoru je zásadný. Komody, police aj skrine pojmú všetky nevyhnutnosti. Neoddeliteľnou súčasťou sú bezpochyby kancelárske stoličky, ktoré zaistia komfort počas sedenia. 

Minimalistický nábytok býva všeobecne jednoduchý s povrchom z hladkých materiálov bez výrazných úchytiek, výrezov a ďalších elementov. Geometrické tvary a striedmy dizajn sa prelínajú celou kanceláriou. Udržujte pocitovú aj vizuálnu čistotu, bez ktorej to nebude fungovať.

133963.jpg (32 KB)

Typické materiály

V minimalisticky ladenej  kancelárii sa najčastejšie stretnete s prírodnými materiálmi ako drevo, kov, koža alebo kameň a sklo. Často sa využívajú industriálne prvky v podobe betónovej stierky alebo betónových stien.

Vždy však kombinujte maximálne 2 - 3 materiály. Na podlahu zvoľte jeden druh do celého interiéru. Ľahko vznikne jednotný dojem bez zbytočností. V kurze sú aj veľkoformátové dlažby, keramické aj kamenné.

139917.jpg (148 KB)

Farebná striedmosť

Prím hrá biela. Pri zariaďovaní minimalistického interiéru sa držte farebnej striedmosti, ktorej vládne biela. Kombinovať ju môžete s prírodnými odtieňmi hnedej, krémovej, ale aj  čiernej alebo šedej. Do kancelárie aplikujte jednu výraznejšiu farbu. Odporúčame však použiť na menšiu plochu, ktorá upúta pozornosť, ale nebude nadmieru agresívna.

Stačí zvoliť maximálne 3 farby, ktorých sa budete pri zariaďovaní držať. Farbené kombinácie využite na podlahu, steny, nábytok aj dekorácie. Vyhrajte sa s intenzitou jednotlivých farieb a ich tónmi. Osobitosť vneste pomocou tapiet, drevených či kamenných obkladov.

big office with people.jpg (154 KB)

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok