Zľavové šialenstvo 50% na VŠETKO + navyše DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 23.4.

Posuvné dvere v interiéri – úspora miesta a iné výhody

Jana Budinská
4.1.2024

V posledných rokoch získavajú posuvné dvere stále väčšiu obľubu v interiérovom dizajne. Táto moderná a praktická alternatíva k tradičným dverám prináša zaujímavé výhody, ktoré môžu byť atraktívne pre mnoho ľudí.

Posuvné dvere v interiéri – úspora miesta a iné výhody

Tu sa pozrieme na niekoľko kľúčových výhod posuvných dverí a na to, kde sa v interiéri môžu najlepšie využiť.

Výhody posuvných dverí:

1.      Úspora miesta

Posuvné dvere sa posúvajú po koľajniciach namiesto otvárania do priestoru miestnosti, čo umožňuje efektívnejšie využitie priestoru. To je výhodné najmä v miestnostiach s obmedzeným priestorom, ako sú malé spálne alebo kúpeľne.

2.      Moderný dizajn

Posuvné dvere prinášajú moderný a čistý vzhľad do interiéru. Môžu byť vyrobené z rôznych materiálov, vrátane skla, dreva alebo kovu, čo umožňuje širokú škálu dizajnových možností.

3.      Jednoduché ovládanie

Posuvné dvere je možné ľahko ovládať, a to buď ručne alebo pomocou automatizovaného systému. Automatizované posuvné dvere môžu byť ovládané diaľkovým ovládačom alebo integrované do šikovného domáceho systému.

4.      Bezpečnosť

Moderné posuvné dvere môžu byť vybavené bezpečnostnými funkciami, ako sú senzory, ktoré zabraňujú zaseknutiu predmetov alebo osôb medzi dverami, čo je dôležité v domácnostiach s deťmi.

5.      Jednoduchá údržba

V porovnaní s tradičnými dverami môžu posuvné dvere vyžadovať menej údržby, najmä ak sú vybavené kvalitnými koľajnicami a mechanizmami.

6.      Pohodlnejšia prístupnosť

Posuvné dvere sú často vhodné pre ľudí s obmedzenou pohyblivosťou, pretože nemusia vyžadovať taký priestor na otvorenie ako klasické otočné dvere.

218830.png (309 KB)

Posuvné dvere LIVELLO IV

Posuvné dvere môžu byť využité v mnohých rôznych priestoroch a situáciách vďaka svojej flexibilite, modernému vzhľadu a praktickým výhodám.

Spálňa

Posuvné dvere sú ideálne pre spálne, kde môžu vytvoriť modernú a elegantnú atmosféru. Môžu byť použité ako vstupné dvere alebo ako dvere do šatníka.

Kúpeľne

V malých kúpeľniach môžu posuvné dvere byť praktické, pretože nevyžadujú priestor na otváranie dovnútra alebo von, čo umožňuje pohodlný prístup, úsporu priestoru a efektívnejšie usporiadanie zariadenia.

Obývacie izby

Posuvné dvere môžu byť použité ako dvere oddeľujúce obývací priestor od jedálne alebo kuchyne. Poskytujú moderný a elegantný vzhľad a zároveň šetria priestor.

​Šatne

Priestranné šatne sú ideálnym miestom pre posuvné dvere. Môžu sa používať ako elegantné vstupné dvere alebo ako oddeľovače rôznych častí šatne.

Predsiene

Posuvné dvere môžu skrývať úložný priestor v predsieni. Môžu byť elegantným a praktickým riešením na ukladanie oblečenia, obuvi a ďalších doplnkov. Vhodné je tiež použiť na oddelenie predsieňového priestoru od ostatných miestností. To môže byť užitočné pre udržanie súkromia alebo pre vizuálne oddelenie vstupnej oblasti od ostatných častí domu.

Kancelárie

V kanceláriách a pracovných priestoroch môžu posuvné dvere oddeľovať rôzne časti priestoru napr. konferenčnú miestnosť od kancelárie, čo umožňuje flexibilitu v usporiadaní pracovného priestoru.

Zimné záhrady

Posuvné sklenené dvere sú obľúbené v zimných záhradách alebo ako prístup na terasy, pretože prepúšťajú množstvo prirodzeného svetla a umožňujú plynulý prechod medzi vnútorným a vonkajším prostredím.

128341.png (1009 KB)

Posuvné dvere DOLANO II so zrkadlom

Posuvné dvere sú viac než iba praktickým prvkom interiéru. S ich moderným dizajnom a funkcionalitou môžu priniesť do každého priestoru nový rozmer a štýl. Ich všestrannosť umožňuje použitie vo väčšine miestností a ich výhody sú odpoveďou na moderné potreby a dizajnové trendy.

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok