Zľavové šialenstvo 50% na VŠETKO + navyše DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 23.4.

Predvianočné upratovanie bez stresu

Blíži sa obdobie Vianoc, a s ním prichádza tradícia, radosť, a tiež mierny stres spojený s prípravou na sviatky. Jednou z hlavných úloh pred Vianocami je upratovanie domácnosti. To môže byť náročné, najmä ak sa na to vrhneme bez plánu a organizácie. Ale nebojte sa, predvianočné upratovanie je možné zvládnuť bez stresu a s radosťou, ak sa budete riadiť niekoľkými jednoduchými pravidlami.

Predvianočné upratovanie bez stresu

1. Plánovanie

Prvým krokom k predvianočnému upratovaniu bez stresu je vytvorenie plánu. Sadnite si s rodinou a určite, ktoré miestnosti a činnosti budú prioritou. Majte na pamäti, že nemusíte všetko stihnúť naraz. Rozdeľte upratovanie na menšie úlohy a rozložte si ich do niekoľkých víkendov pred Vianocami. Prioritné by mali byť miestnosti, v ktorých budú prebiehať vianočné oslavy, ako je obývacia izba a kuchyňa s jedálňou.

2. Odstráňte zbytočné veci

Pred Vianocami je ideálny čas na vyčistenie a vyhodenie zbytočných vecí. Prejdite skrine, šuplíky a komody a vyhoďte všetko, čo už nepotrebujete. Môžete tiež zvážiť darovanie nepoužívaných vecí, ktoré by mohli potešiť niekoho iného. Tým nielen uvoľníte miesto, ale urobíte aj dobrý skutok.

3. Zapojte rodinu

Predvianočné upratovanie nemusí byť iba na jedincovi. Zapojte celú rodinu a rozdeľte si úlohy. Deti môžu pomôcť upratovať svoje hračky, staršie deti môžu umývať riad alebo utrieť prach. Spoločné upratovacie akcie môžu byť zábavné a posilniť rodinné vzťahy.

2.png (1.22 MB)

4. Používajte správne nástroje

Správne zvolené pomôcky a prostriedky na upratovanie vám uľahčia prácu. Kvalitný mop, vysávač, čistiace prostriedky a utierky z mikrovlákna vám ušetria nielen čas, ale aj energiu. Uvidíte, že investície do týchto pomocníkov sa vám čoskoro vrátia.

5. Hudba a odmeny

Pre zvýšenie motivácie a zlepšenie nálady pri upratovaní zapnite obľúbenú hudbu. Skúste vytvoriť playlist s vianočnými piesňami. Po dokončení jednotlivých úloh si stanovte odmenu, či už sa jedná o hrnček horúceho čaju, obľúbenú sladkosť alebo sledovanie obľúbeného filmu.

6. Udržujte čistotu

Po dokončení predvianočného upratovania udržujte čistotu v dome tak, že budete pravidelne upratovať a udržiavať poriadok. Menšie upratovacie úlohy pravidelne vykonávané nebudú vyžadovať toľko práce ako jedno veľké upratovanie pred Vianocami.

7. Delegujte, pokiaľ to ide

Ak máte možnosť, neváhajte požiadať o pomoc. Môžete najať profesionálov alebo požiadať o pomoc priateľov a rodinu. Spoločné upratovanie môže byť aj príležitosťou na pohodové stretnutie. Odmenou vám bude spoločne strávený čas.

 

Predvianočné upratovanie môže byť zábavné a odľahčené, ak si vytvoríte plán, zapojíte rodinu a necháte sa uniesť vianočnou atmosférou. Nezabudnite si užiť samotné vianočné oslavy a dajte prednosť radosti a rodine. Vianoce sú o zdieľaní a láske, nie o bezchybnom interiéri.

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok