Zľavové šialenstvo 50% na VŠETKO + navyše DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 23.4.

Prikrývka na posteľ – dekorácia či praktické riešenie?

Prikrývka na posteľ je textilný kryt, ktorý sa prehodí cez posteľ a slúži na rôzne účely. Môže byť praktickým aj dekoratívnym prvkom vo vašej spálni a často plní obe tieto funkcie súčasne. Záleží na vašich individuálnych potrebách a preferenciách.

Prikrývka na posteľ – dekorácia či praktické riešenie?

Prikrývka na posteľ dodá posteli dizajnový prvok alebo funkčnú ochranu pre obliečky aj matrac. Tu sú niektoré z hlavných účelov prikrývky na posteľ.

Prikrývka na posteľ ako dekorácia:

1.      Estetický prvok

Prikrývka na posteľ môže byť použitá ako dekoratívny prvok, ktorý pridá do spálne farebný akcent, textúru a štýl. Pomáha vytvoriť esteticky príjemný vzhľad  postele a celého priestoru. Môžete si vybrať prikrývku s farbami, vzormi a textúrami, ktoré ladia s celkovým dizajnom miestnosti.

2.      Variabilita v dekorácii

Vďaka možnosti jednoduchej výmeny prikrývky môžete rýchlo a ľahko zmeniť vzhľad vašej spálne podľa sezóny a vašej nálady. Môžete mať niekoľko rôznych prehozov pre rôzne ročné obdobia. Napríklad na jar a v lete môžete použiť svetlejšie a vzdušnejšie prikrývky s kvetinovými vzormi alebo pastelovými farbami, zatiaľ čo na jeseň a v zime môžete prejsť na teplejšie prehozy v hlbších farbách. Ak radi meníte vzhľad svojej spálne, nebojte sa experimentovať s rôznymi prikrývkami a vzormi. Môžete ich striedať a kombinovať podľa svojho vkusu a aktuálnej inšpirácie.

3.      Umelecký prvok

Prikrývky na posteľ môžu byť považované za umelecký prvok, ktorý dodá do spálne osobitosť a kreativitu.

bedspread.png (1.17 MB)

Prikrývka na posteľ ako praktické riešenie:

1.      Ochrana obliečok a matraca

Prikrývka na posteľ môže chrániť obliečky a matrac pred opotrebovaním, prachom, škvrnami, roztočmi a alergénmi. Ak máte domáceho maznáčika ochránite posteľ pred ich chlpy a špinou. To znamená, že nemusíte tak často prať samotné obliečky, čo uľahčuje údržbu postele a predĺži životnosť obliečok.

2.      Teplo a pohodlie domova

Prikrývky môžu pridať pohodlie pri leňošení a ležaní na posteli. Môžete sa s nimi prikryť pri odpočinku alebo čítaní, čo vytvorí príjemnejšiu atmosféru. V zimných mesiacoch oceníte dodatočné teplo, pokiaľ použijete prikrývku ako vrchnú vrstvu prikrývky.

3.      Skrytie nedokonalostí

Ak máte staršiu alebo opotrebovanú posteľ, môže prikrývka na posteľ skryť jej nedokonalosti a zároveň vylepšiť vzhľad postele i celej spálne. Pri posteli, ktorá už nie je v najlepšom stave alebo má škrabance a iné estetické vady, môže prehoz slúžiť ako efektívne maskovanie týchto nedostatkov.

4.      Skrytie nedbalo ustlaných perin

Prikrývka cez posteľ môže skvele slúžiť na skrytie nedbalo ustlaných perín alebo neporiadku na posteli. Toto je jedna z praktických funkcií prehozov, ktoré pomáhajú vytvárať čistý a upravený vzhľad postele, aj keď sú pod ním periny neusporiadané. Táto funkcia prehozu na posteľ je najmä užitočná, pokiaľ ráno nestíhate alebo ak nechcete po každom použití postele periny zložiť a upratovať.

Záleží teda na vás, či dáte prednosť dekorácii, praktickosti alebo kombinácii oboch faktorov.

bedspread types.png (1.97 MB)

Tu je niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu pri výbere vhodnej prikrývky na posteľ:

1.      Veľkosť postele

Najprv zistite, aká je veľkosť vašej postele. Prikrývka by mala byť dostatočne veľká, aby pokryla celú posteľ a vytvorila esteticky príjemný vzhľad.

2.      Materiál

Materiál prikrývky hrá dôležitú úlohu. Môžete si vybrať medzi rôznymi materiálmi, ako sú bavlna, flanel, mikrovlákno, zamat, vlna alebo hodváb. Vyberte vhodný materiál podľa vašich potrieb. Mäkký a plyšový prehoz môže vytvoriť útulnú atmosféru, zatiaľ čo hladký a lesklý prehoz môže dodať moderný vzhľad.

3.      Farba a vzor

Zvoľte farbu a vzor prikrývky, ktorý sa bude hodiť do interiéru vašej spálne. Majte na pamäti, že prehoz môže byť výrazným prvkom v dekore, takže si vyberte taký, ktorý ladí s farbami a štýlom vašej spálne.

4.      Účel

Rozhodnite sa, či chcete prehoz používať predovšetkým na estetické účely alebo aj ako ochranu proti škvrnám, prachu, roztočom a alergénom. Pokiaľ hľadáte ochranu, obvykle sa odporúča prehoz z vodeodolného a hypoalergénneho materiálu.

5.      Starostlivosť o prehoz

Niektoré materiály, ako je bavlna, mikrovlákno a flanel, sú obvykle ľahko udržiavateľné a je možné ich prať v práčke. Naopak, prehozy z vlny alebo iných citlivých materiálov môžu vyžadovať špeciálnu starostlivosť, napríklad chemické čistenie. Ak preferujete jednoduchú údržbu, skontrolujte, či je prikrývka vhodná na pranie v práčke, aby ste ušetrili čas a úsilie. Výrobcovia obvykle uvádzajú pokyny pre pranie na etikete produktu.

Pamätajte, že výber prikrývky na posteľ by mal byť prispôsobený vašim osobným preferenciám, potrebám a mal by vytvárať pohodlné a esteticky príjemné prostredie vo vašej spálni.

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok