Zľavové šialenstvo 50% na VŠETKO + navyše DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 23.4.

Prírodná cesta k čistému nábytku: 7 jednoduchých receptov na výrobu čistiacich prostriedkov

Už vás nebaví kupovať drahé chemické prostriedky a radi by ste dali šancu prírodnej alternatíve? V tomto článku vám predstavíme 7 rýchlych návodov, ako si také prípravky jednoducho vyrobiť doma. Nielen, že ušetríte prírodu a svoju peňaženku, ale aj váš nábytok ocenia šetrné nechemické zaobchádzanie.

Prírodná cesta k čistému nábytku: 7 jednoduchých receptov na výrobu čistiacich prostriedkov

1. Univerzálný čistič povrchov

Pre univerzálny čistič zmiešajte 500 ml vody, 250 ml bieleho octu a niekoľko kvapiek esenciálneho oleja. Všetko dôkladne premiešajte a nalejte do nádoby s rozprašovačom. Pre jednoduchú identifikáciu si nádobu označte. Tento účinný roztok nielen dezinfikuje, ale taktiež zanecháva povrchy čisté a krásne voňajúce.

2. Citrónový lesk na drevo

Zmiešajte citrónovú šťavu s olivovým olejom v pomere jedna ku jednej. Pripravenú zmes si prelejte do rozprašovača. K lesklému drevenému nábytku už vám bude stačiť len suchá handrička, ktorou prípravok rozleštíte. Váš konferenčný stolík či komoda bude navyše krásne voňať po citrusoch.

3. Kávový peeling pre matné povrchy

Zmiešaním kávovej usadeniny s trochou vody vám vznikne pasta, ktorá je skvelá na oživenie matných povrchov nábytku. Navyše ho zanecháva krásne voňajúce po káve.

4. Pieskový čistič

Zmiešajte jeden hrnček jedlej sódy, pracej sódy a 20 kvapiek vášho obľúbeného esenciálneho oleja. Prípravok využijete pri upratovaní kúpeľne či kuchyne. Krásne odstráni zaschnuté a odolné nečistoty.

essential oils.jpg (81 KB)

5. Mydlová pena na čalúnenie

Jednoduchšie to už byť nemôže. Zmiešaním tekutého mydla s vodou vám vznikne mydlová pena, ktorá je ideálna na šetrné čistenie čalúneného nábytku, ako napríklad čalúnené sedacie súpravy, postele, kreslá a pod.

6. Domáci čistič skla

Pre perfektný lesk sklenených plôch zmiešajte 250 ml vody s 2 lyžicami octu a niekoľkými kvapkami esenciálneho oleja. Pripravený prípravok prelejte do rozstrekovača a za pomocou handričky vyčistíte zrkadlá a ďalšie sklenené povrchy.

sprayer.jpg (127 KB)

7. Prostriedok na obnovu drevených povrchov

Na obnovenie drevených povrchov zmiešajte ¼ šálky citrónovej šťavy, 1/8 šálky bieleho octu a 1/8 šálky ľanového oleja. Všetko dôkladne premiešajte a prelejte do rozstrekovača. Spoločne so suchou handričkou ošetrite drevený povrch. Po niekoľkých ošetreniach uvidíte, ako sa vášmu drevenému nábytku vracia vitalita.

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok