Zľavové šialenstvo 50% na VŠETKO + navyše DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 23.4.

Rastliny, ktoré vám zlepšia kvalitu vzduchu vo vašej domácnosti

Jana Budinská
22.2.2024

Niektoré rastliny sú známe svojou schopnosťou zlepšovať kvalitu vzduchu tým, že absorbujú škodlivé látky. Prinášame vám tipy na 4 atraktívne rastliny, ktoré nielenže pridajú kúzlo do interiéru, ale hlavne prispejú k čisteniu vzduchu ak vytvoreniu zdravšieho prostredia vášho domova.

Rastliny, ktoré vám zlepšia kvalitu vzduchu vo vašej domácnosti

Medzi rastliny, ktoré zlepšia kvalitu vzduchu v interiéri patria:

1.      Dracaena marginata ľudovo dracana

Dracena je rastlina, ktorá môže rásť vo forme stromu alebo kríku a môže byť ozdobou akéhokoľvek domova. Jeho úzke listy sú zelené s červenavými okrajmi, čo dodáva rastline atraktívny vzhľad. Je vhodná do interiérov, pretože nie je príliš náročná na svetlo a môže sa dobre pestovať aj v tieni.

Rastlina pomáha čistiť vzduch od formaldehydu, benzénu a ďalších škodlivých látok, ktoré môžu byť prítomné v domácich produktoch.

Starostlivosť o dracénu zahŕňa pravidelné zalievanie, občasné hnojenie a umiestnenie na svetlom mieste. Je tiež dôležité vyvarovať sa nadmernému zalievaniu, čo môže viesť k hnilobe koreňov. Nemá tiež rada prievan, ktorý môže zničiť celú rastlinu. Pokiaľ sa o ňu postaráte správne, bude vám robiť radosť svojou krásou a zlepšovať kvalitu ovzdušia vo vašej domácnosti.

dracaena.png (1.53 MB)

2.      Aloe vera

Aloe vera je další populární domácí rostlina. Aloe vera je sukulentní rostlina s dužnatými listy, které obsahují gel. Tento gel má mnoho léčivých vlastností a je často používán k léčbě popálenin, řezů, bodnutí hmyzem a kožních podráždění.

Aloe vera je ďalšia populárná domáca rastlina. Aloe vera je sukulentná rastlina s dužinatými listami, ktoré obsahujú gél. Tento gél má mnoho liečivých vlastností a je často používaný na liečbu popálenín, rezov, bodnutí hmyzom a kožných podráždení.

Táto rastlina má tiež schopnosť absorbovať škodlivé látky z ovzdušia, ako je formaldehyd a benzén, čo môže pomôcť zlepšiť kvalitu vzduchu v domácnosti.

Aloe vera je relatívne nenáročná rastlina na starostlivosť. Potrebuje dobre priepustnú pôdu a má rada svetlé a slnečné miesto. Je dôležité ju zalievať pravidelne, ale nedovoliť, aby pôda bola premokrená, pretože to môže viesť k hnilobe koreňov. Rastlina tiež potrebuje občasné hnojenie, najmä v období rastu. Aloe vera môže byť umiestnená ako na parapete, tak aj na polici, stole alebo na konzolovom stolíku, pokiaľ je dostatočne svetlé.

aloe vera.png (1.09 MB)

3.      Asparagus známý aj ako špargľa

Asparagus je trvalka s tenkými vetvami a ihlicovitými listami. Existuje mnoho druhov Asparagus, ktoré sa líšia veľkosťou, tvarom a farbou listov.

Některé druhy Asparagusu mají schopnost absorbce formaldehydu, který je často přítomen v některých čisticích prostředcích, nábytku, barvách nebo lepidlech. Tato vlastnost umožňuje Asparagusu pomáhat čistit vzduch v interiérech.

Niektoré druhy Asparagusu majú schopnosť absorbovať formaldehyd, ktorý je často prítomný v niektorých čistiacich prostriedkoch, nábytku, farbách alebo lepidlách. Táto vlastnosť umožňuje Asparagusu pomáhať čistiť vzduch v interiéroch.

Asparagus je všeobecne nenáročná rastlina na starostlivosť. Potrebuje svetlé až polotienisté stanovište a pravidelné zalievanie. Je tiež vhodné občasné hnojenie, aby sa podporil zdravý rast. Asparagus sa môže pestovať ako v štandardných kvetináčoch, tak aj vo visiacich nádobách, čo je ideálne na vytvorenie atraktívnych zelených úprav interiérov.

asparagus.png (1.32 MB)

4.      Ficus benjamin známý ako fikus, ľudovo tiež benjamin

Jedným z najobľúbenejších izbových rastlín je bezpochyby fíkus benjamin, ktorý je charakteristický svojimi elegantnými tmavo zelenými listami. Môže dorásť do veľkých rozmerov, pokiaľ mu je poskytnutý dostatočný priestor. Je obľúbeným okrasným prvkom v interiéroch a často sa používa v kanceláriách, obývačkách a ďalších miestnostiach.

Fíkus má schopnosť absorbovať škodlivé látky z ovzdušia, ako je formaldehyd, benzén a xylén. Tieto látky môžu byť prítomné v nábytku, kobercoch, laku na vlasy a ďalších domácich výrobkoch.

Táto rastlina potrebuje svetlé až polotienisté stanovište a pravidelnú zálievku. Je dôležité udržiavať vlhkú pôdu, ale zároveň sa vyvarovať premokreniu koreňov, čo môže viesť k hnilobe koreňov. Rastlina môže byť citlivá na zmeny prostredia, ako sú zmeny polohy alebo teploty, takže sa odporúča udržiavať ju v stabilných podmienkach.

ficus.png (1.98 MB)

 

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok