Zľavové šialenstvo 50% na VŠETKO + navyše DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 23.4.

Veľkonočná nádielka: 3 rýchle recepty z veľkonočných kraslíc

Kateřina Pelejová
28.3.2024

Veľká noc je časom radosti, osláv a samozrejme dobrého jedla. Jedným z nevyhnutných prvkov tejto sviatočnej doby sú farebne zdobené kraslice, ktoré prinášajú do domovov príjemnú atmosféru. Ale čo urobiť s tými, ktoré zostanú po Veľkej noci? Tu máme pre vás tri rýchle a chutné recepty, v ktorých využijete vaše veľkonočné kraslice.

Veľkonočná nádielka: 3 rýchle recepty z veľkonočných kraslíc

Vajíčková nátierka

ing (1).png (1.49 MB)

Suroviny

  1. 4 vajcia natvrdo
  2. 2 polievkové lyžice majonézy
  3. 2 polievkové lyžice masla
  4. 1 lyžička horčice plnotučné
  5. 1 malá cibuľa
  6. Soľ, korenie

 

Postup

Varené vajcia olúpeme, cez mriežku natlačíme do misky alebo nakrájame. Cibuľu olúpeme a nakrájame najemno. Všetky suroviny dôkladne premiešame dohromady a podľa chuti osolíme a okoreníme. Podávame s pečivom a so zeleninou.

 

Tradičná vaječná tlačenka

ing (2).png (900 KB)

Suroviny

  1. 1 pohár nakladanej zeleniny
  2. 1 polievková lyžica nasekanej petržlenovej vňate alebo pažítky
  3. 200 g šunkového salámu
  4. 2 polievkové lyžice práškovej želatíny
  5. 5 vajec natvrdo
  6. Sůoľ, korenie

 

Postup

Zlejte nálev zo zeleniny a na dve hodiny do neho dajte napučať želatínu. Potom ju na veľmi miernom plameni zahrievajte, aby sa rozpustila, ale pozor, nevarte! Do želatíny pridajte všetky ingrediencie pokrájané na drobné kocky, opatrne premiešajte a dochuťte soľou a korením.

 

Vlejte do igelitom vyloženého srnčieho chrbta, alebo plňte do tlačenkovej nohavice. Nechajte vychladnúť a dajte stuhnúť do chladničky. Podávajte s bielym pečivom.

 

Plnené vajcia

ing (3).png (1.68 MB)

Suroviny

  1. 6 vajec natvrdo
  2. 100 g syra gouda
  3. 20 g zmäknutého masla
  4. 1 lyžička plnotučnej horčice
  5. ½ lyžičky mletej papriky
  6. Soľ, korenie

 

Postup

Rozpoľte olúpané vajcia a vyberte z nich žĺtky. V miske ich utrite so syrom, zmäknutým maslom a horčicou. Ochuťte paprikou, soľou a čiernym korením a vyšľahajte do peny. Penou naplňte bielky a ozdobte. Podávajte s pečivom a čerstvou zeleninou.

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok