Zľavové šialenstvo 50% na VŠETKO + navyše DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 23.4.

Zimné radovánky

Zuzana Pavlíčková
21.2.2018

Nemáte rádi chemii? Bojujete s nemocí a léky nezabírají? Podívejte se na osvědčené fígle našich babiček a zbavte se přírodní metodou chorob jednou pro vždy. Proč zůstávat v posteli, zavřeni v ložnice, když je venku tak krásně?

Zimné radovánky

Chýba vám snieh? Zasnežené pláne ako z knižky od Josefa Lady. Vŕzgajúce vločky pod topánkami. Vykreslené obrazce na okenných tabuľkách. Biele vetvičky stromov od kúzelného Mrázika. Čerstvý vzduch a zvláštne ticho, ked celá krajina spí pod snehom. Vidíte tu rozprávkovú idylku? A aké aktivity vlastne najradšej podnikáte? Ste typ, čo sa zimou kochá z teplej kuchyne alebo sa premôžete a vstanete z čalúnenej postele? Poďme si pár najobľúbenejších radovánok pripomenúť.

Boby, sánky, lopata

Ideálny šport do mesta. Stačí mať len malý kopček a hneď môžete s deťmi prebudiť tieto ďiabolské stroje a chodiť hore a dole, pokiaľ vám to zima dovolí. Nech chodíte do školy alebo máte pred dôchodom, toto bláznenie nikdy neomrzí.

Lyže, snowboard

Súkromný vlek pri chate na horách alebo veľká verejná zjazdovka. Ten pocit slobody, keď sa púšťate zo svahu dole. Rýchlosť svetla či cúvajúceho slimáka - každý máte svôj štýl, ktorý len ľahko ladíte ideálne k situácii. Ale tá sloboda, tá je pre nás, pre všetkých.

snowboarding.jpg (84 KB)

Bežky

Pokiaľ máte ľudí dosť, není nič ľahšieho, než si nazuť snehule alebo sa postaviť na bežky do stopy a ochutnávať kilometre v prírode. Za celý deň nemusíte nikoho stretnúť a krásne si vyčistíte hlavu. Vždycky je ale treba vytýčiť si pár záchranných bodov. Zmrzlá príroda je nádherná vec, ale hriate víno v rukách tiež dokáže vykúzliť úsmev na tvári, čo myslíte? 

Korčule, šmýkačky

Viete, čo je super? Keď idete do práce alebo do školy pešo a celú dobu idete. Šmýkačky patria k tým najstarším zimným radovánkam vôbec. Ľahko si ich užijete všade. Stačí len mať topánky s hladkou podrážkou a už to fičí. Dajte si ale pozor na štrkom ošetrené chodníky a cesty, nech nedorazíte s odretým nosom. 

A pokiaľ si na trochu pouličnú rebéliu netrúfate, nevadí. Dnes už v takmer každom druhom meste nájdete štadión, kde si požičiate korčule a do upraveného ľadu kreslíte tajné sny o trojitom Salchowu. 

Snehuliak, guľovačka, iglu

Jednoznačne najznámejšia postava zimy je snehuliak. Tri rôzne veľké gule na sebe, mrkva namiesto nosu a z uhlíkov alebo kamienkov vytvorené oči, úsmev ako gombičky. K tomu vetvičky ako ruky a starú misku ako klobúk a snehuliak je na svete. Tak jednoduché a tak obľúbené. S dobou rastie chuť inovovať a fantázii sa medze nekladú. Stretávame guľatých sympaťákov so širokým úsmevem i ostro vyzerajúcich drsňiakov.

iglu.jpg (71 KB)

Keď sa ale nebo roztrhne a vysype na zem bohatú snehovú nádielku, vzniká ideálny priestor pre stavanie iglu. V tomto domčeku nepotrebujete nábytok. Chce to trpezlivosť, šikovné ruky a pomoc Mrázika ale na ten výsledok sa oplatí počkať. Pokiaľ k tomu ešte pridáte poriadnu guľovačku, vznikne dokonalá eskymácka idylka.

Zimné radovánky sú kúzelné pre všetky generácie. V každom z nás sa skrýva detská duša, tak snáď sa i tento rok zima prebudí a všetci si sneh poriadne vychutnáme.

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok