Zľavové šialenstvo 50% na VŠETKO + navyše DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 23.4.

10 tipov na sedačku pre veľkú rodinu

Viete, že 15.5. patrí rodinám? Na tento deň pripadá Medzinárodný deň rodín, skvelá príležitosť na kúpu novej a priestrannej sedačky. Sedacia súprava je centrom všetkého diania v celej domácnosti. Prinášame vám 10 tipov na sedacie súpravy pre veľké rodiny.

10 tipov na sedačku pre veľkú rodinu

Rohové sedacie súpravy

Zháňate priestrannú sedačku, najlepšie do rohu miestnosti? Vyberte sedaciu súpravu do tvaru L, ktorá je priestranná, často rozkladacia a s úložným priestorom. Pred nákupom si preverte veľkosť, ale predovšetkým orientáciu rohu, ktorú potrebujete.

K sedačkám do L odporúčame obdĺžnikové konferenčné stolíky, ktoré skvele vyplnia priestor pred sedačkou. Báť sa nemusíte ani tých okrúhlych.

Inšpirujte sa sedačkami do tvaru L, kam sa poskladá celá rodina.

119110.jpg (129 KB)

 

134433.jpg (120 KB)

 

137190.jpg (133 KB)

 

138499.jpg (138 KB)

 

125801.jpg (173 KB)

Sedačky do tvaru U

Pre početné rodiny alebo časté návštevy odporúčame priestranné sedacie súpravy do U. Väčšina týchto sedačiek ponúka veľký úložný priestor a sú rozkladacie. Ľahko vytvoríte priestranné lôžko na príležitostné prespanie. Na zvýšenie komfortu odporúčame doplniť o topper.

Sedačky do U kombinujte so štvorcovým konferenčným stolom, ktorý sa zmestí do priestoru medzi leňoškami. Obdĺžnikový stolík by zaberal príliš miesta, kvôli čomu by posedenie nebolo príliš komfortné.

Inšpirujte sa sedačkami do tvaru U, kam sa poskladá celá rodina.

137568.jpg (153 KB)

 

125817.jpg (151 KB)

 

125861.jpg (140 KB)

 

142160.jpg (143 KB)

 

142031.jpg (122 KB)

Akú veľkosť vybrať?

Než začnete so samotným výberom, ujasnite si, kam sedačku chcete umiestniť. Priestor si starostlivo zmerajte. Myslite aj na následné umiestnenie TV stolíka a pripojenie televízie. Sedacia súprava by mala byť stredom obývačky, kde sa bude schádzať rodina aj vaši priatelia.

Do atypicky tvarovaných miestností odporúčame zamyslieť sa nad možnosťou sedacích zostáv, ktoré sa väčšinou skladajú z 3-miestnej a 2-miestnej pohovky s kreslom. Vyberať môžete z tvaru L alebo U. Dôležitá je orientácia rohu, predovšetkým pri rohových sedačkách. Orientácia musí vždy skvele dispozične pasovať do daného priestoru.

Beddrooms.jpg (200 KB)

Po akom materiáli siahnuť?

Vzhľad materiálu aj jeho farba sú dôležitým dizajnovým prvkom. V prvom rade však myslite na funkčnosť textílie. Zistite si viac informácií o dostupných tkaninách, ktoré trh ponúka. Biele látkové sedacie súpravy vyzerajú krásne, údržba je však oveľa náročnejšia. Ak máte malé deti alebo domácich miláčikov, potom na príliš svetlé farby radšej zabudnite.

Siahnite radšej po tmavších odtieňoch a odolných materiáloch. Niektoré látky navyše vynikajú špeciálnou úpravou Petproof, ktorá zvyšuje odolnosť proti poškriabaniu alebo zatrhnutiu. Medzi tkaniny s úpravou Petrproof patrí napríklad Hamilton alebo Uttario Velvet. Pri látkových sedačkách zvoľte tie s hrubším povrchom.

Alternatívou sú koženkové alebo kožené sedačky. Ekokoža je odolná, ľahko sa udržuje, a navyše pôsobí luxusným dojmom. Tu je dôležitá pravidelná impregnácia, ktorá koženku ochráni a nebude dochádzať k praskaniu.

 

 

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok