Zľavové šialenstvo 50% na VŠETKO + navyše DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 23.4.

3 najobľúbenejšie tkaniny

Markéta Etrychová
8.6.2023

Čalúnený nábytok patrí medzi najpoužívanejšie kúsky nábytku v domácnosti. Takmer každý kus nábytku, na ktorý si spomeniete sa vyrába v čalúnenej podobe. Najobľúbenejšie sú postele, sedacie súpravy, kreslá alebo stoličky. Pred samotným výberom je dôležité zohľadniť niekoľko parametrov.

3 najobľúbenejšie tkaniny

Pred výberom látkového nábytku myslite na jeho primárne využitie. Niektoré textílie sú ideálne do domácností s domácimi miláčikmi, iné sú ošetrené špeciálnou povrchovou úpravou chrániacou pred znečistením. Dôležitým parametrom je odolnosť voči oderu tzv. Martindale test. Jedná sa o štandardizovanú metódu slúžiacu na testovanie odolnosti textílií. Udáva, akú má textília schopnosť odolať treniu.

 

Požadované informácie o každej textílii nájdete v našom slovníku pojmov alebo v odkaze na produktovej stránke pri každom produkte.

slovnik_sk.png (1.24 MB)

1. Sawana

Čalúnická tkanina Sawana je vyrobená zo 100% polyesteru vyznačuje sa vysokou trvanlivosťou, pevnosťou a tvarovou stálosťou. Materiál je vhodný na náročné použitie v domácnostiach. V čalúníctve sa využíva na výrobu poťahov sedacích súprav, pohoviek, taburetov alebo postelí. Jedná sa o jednu z najobľúbenejších látok v nábytkárstve, vďaka zaujímavému a rovnomernému pretkaniu nití, vysokej hladkosti a jemnosti.

Svojou textúrou sa radí medzi bezžinylkové látky, teda tie, ktoré nemajú vlasový povrch. Starostlivosť o tkaninu je naozaj jednoduchá, navyše je vysoko odolná voči oderu. Textíliu odporúčame vyčistiť jemnými prostriedkami pre čalúnený nábytok, najlepšie bez použitia vody. Látku nevystavujte vysokým teplotám a nebielte.

sawana.png (1.92 MB)

2. Bluvel

Tkanina Bluvel je vyrobená za 100% polyesteru. Svojimi vlastnosťami a vzhľadom sa radí medzi zamatové látky. Jemná štruktúra, mäkkosť a mierny lesk dokonale charakterizujú tkaninu Bluvel. Veľmi odolná a pevná textília je vďaka svojim vlastnostiam často využívaná v čalúnnictve a nábytkárstve. Najčastejšie sa využíva na menších plochách ako sú jedálenské stoličky, kreslá, ale aj pohovky.

Tkanina je odolná voči oderu a žmolkovaniu. Odporúčame ošetrovať špeciálnymi prípravkami pre čalúnený nábytok za použitia jemnej handričky. Nepoužívajte veľké množstvo vody, bieliace prípravky a nežehlite.

bluvel.png (683 KB)

3. Soft

Eko-koža Soft je označovaná aj ako koženka, využíva sa v čalúnnictve na výrobu sedacích súprav, postelí alebo opierok stoličiek. Jedná sa o kvalitnú imitáciu kože, vďaka tomu sa často uplatňuje ako poťahová látka. Vrchná strana textílie je tvorená 100% polyuretánom, ktorý je veľmi pružný a flexibilný.

Eko-koža je farbostála a mäkká na dotyk. Údržba je naozaj jednoduchá, stačí utrieť navlhčenou handričkou. Neodporúčame ošetrovať nadmernou vlhkosťou, eko-koža dokáže absorbovať vodu a potom môže praskať. Eko-kožu dlhodobo nevystavujte priamemu UV žiareniu.

soft.png (940 KB)

 

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok