Zľavové šialenstvo 50% na VŠETKO + navyše DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 23.4.

5 tipov, ako odstrániť žmolky z matraca

Matrac patrí medzi najdôležitejšiu výbavu spálne. Časom sa na nich môžu vytvoriť nepríjemné žmolky. Tieto žmolky nielen kazia vzhľad matraca, ale môžu tiež znižovať jeho pohodlie a hygienu. Avšak, než začnete premýšľať o kúpe nového matraca, skúste týchto 5 účinných tipov, ako odstrániť žmolky a predĺžiť tak životnosť vášho matraca.

5 tipov, ako odstrániť žmolky z matraca

1. Holiaci strojček

Jedným z najrýchlejších a najefektívnejších spôsobov, ako odstrániť žmolky z matraca, je použitie holiaceho strojčeka, žiletky. Vyberte strojček s čistými holiacimi hlavicami, aby ste nepoškodili matrac. Pred samotným holením sa uistite, že matrac je suchý a pevne ho položte. Potom jemne prechádzajte holiacim strojčekom po povrchu matraca, kým sa žmolky neodstránia. Nakoniec vysajte.

2. Nožnice

Pokiaľ preferujete ručný prístup, môžete použiť ostré nožnice na odstránenie žmolkov z matraca. Začnite tým, že matrac umiestnite na rovný a stabilný povrch. Potom starostlivo strihajte žmolky jednotlivo, aby ste minimalizovali riziko poškodenia matraca. Pamätajte, že táto metóda vyžaduje trpezlivosť a opatrnosť.

TIP: Staráte sa o matrac správne? 7 krokov k pravidelnej starostlivosti matracov potrebné informácie na našom blogu.

3. Odžmolkovač

Odžmolkovač je špeciálne navrhnutý prístroj, ktorý vám pomôže odstrániť žmolky z matraca bez rizika poškodenia. Stačí postupovať podľa návodu na použitie a opatrne odstraňovať žmolkovité škvrny z povrchu matraca. Táto metóda je šetrná k matracu a zaručuje rýchle výsledky.

110829.png (409 KB)

Sendvičový matrac MORAVIA

 

4. Izolepa

Izolepa nie je len na opravy v domácnosti, ale tiež môže pomôcť odstrániť žmolky z matraca. Stačí prilepiť kúsok izolepy na žmolku a potom ho rýchlo odtrhnúť. Tým sa odstránia nečistoty a vlákna, ktoré vytvárajú žmolkovitý vzhľad matraca. Táto metóda je vhodná pre menšie žmolky a môže byť použitá na všetkých typoch matracov.

5. Silonky

Silonky alebo rukavice môžu slúžiť ako jednoduchý a účinný nástroj na odstránenie žmolkov z matraca. Začnite silonkami jemne trieť povrch matraca. Silonky vytvára elektrostatickú energiu, ktorá pritiahne žmolky a voľné vlákna, čím zanechá matrac čistejší a hladší.

Pamätajte, že preventívne opatrenia sú vždy najlepšou cestou, ako minimalizovať tvorbu žmolkov na matrac. Používanie matracového chrániča, tiež častým vysávaním matraca môžete predísť hromadeniu nečistôt. S týmito jednoduchými, ale účinnými tipmi budete mať váš matrac opäť ako nový a užijete si pokojný a pohodlný spánok.

Zdieľať článok na:
Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok