Zľavové šialenstvo 50% na VŠETKO + navyše DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 23.4.

Ako dostať zvieracie, psie chlpy zo sedačky

Každý, kto má doma zvieracieho spoločníka vie, aké náročné je udržať domov čistý. Jeden kus nábytku však trpí zo všetkého najviac – a to je náš obľúbený gauč. Aj napriek všetkej snahe sa zdá, že pravidlo „zvieratá na sedačke nemajú čo robiť“ je ťažké dodržiavať v praxi. V našom článku Vám prinášame 6 osvedčených tipov, ako sa zbaviť chlpov efektívne a vrátiť pohovke jej pôvodný lesk.

Ako dostať zvieracie, psie chlpy zo sedačky

Čistiace valčeky

Všetci milovníci zvierat poznajú svojho najlepšieho pomocníka – čistiace valčeky s „lepidlami“. Tieto úžasné nástroje sa postarajú o všetky nečistoty, ktorých sa snažíte zbaviť. Stačí jednoducho prejsť po pohovke a za pár minút máte po probléme. Využitie nájde nielen pri upratovaní obývacej izby či spálne, ale aj pri oživení vášho oblečenia.

fur remover.jpg (102 KB)

Lepiaca páska

Keď práve nemáte po ruke čistiaci valček, poslúži vám obyčajná lepiaca páska. Čím širšia páska bude, tým rýchlejšie budete mať po probléme. Stačí si odmotať kúsok a jednoducho ju pritláčať na pohovku, kým izolepa plní svoju účinnú funkciu. Potom stačí použitú pásku vyhodiť a postup opakovať, pokiaľ nie je vaša pohovka zbavená všetkých chlpov.

isolepsy.jpg (46 KB)

Nafukovací balónik

Spomínate si, ako nám v detstve vlasy po prejdení balónikom stáli, ako by sme dostali zásah elektrickým prúdom? A viete čo? Rovnaký efekt balónik spôsobí aj po prejdení ochlpenej pohovky. Vďaka statickej elektrine sa naň všetky chĺpky prilepia. Potom už stačí len balónik vyfúknuť a opláchnuť vodou.

baloon.jpg (30 KB)

Vysávač

V boji s chlpmi nie je nič účinnejšie ako klasický vysávač. Bez ohľadu na to, či je to kompaktný ručný model alebo klasický s káblom. Dávajte si však pozor, aby ste si pri usilovnom vysávaní sedačku nepoškodili. Postupujte opatrne a v prípade dostupnosti nástavca na čistenie čalúneného nábytku ho rozhodne využite.

vacuum cleaner.jpg (129 KB)

Latexové rukavice na zvieracie chlpy

Vyskúšajte špeciálnu „odchlpovaciu“ rukavicu, ktorú si jednoducho nasadíte a prejdením po povrchu vašej pohovky sa chlpy ľahko zachytia na špeciálnom gumovom povrchu so štetinkami. Po použití stačí rukavicu opláchnuť pod tečúcou vodou a nechať ju vyschnúť. Pomôcku zoženiete vo zverimexoch, alebo online.

glove.jpg (177 KB)

Hubka na riad

Pokiaľ nedisponujete žiadnu z vyššie uvedených pomôcok, môže vám na odstránenie chlpov poslúžiť obyčajná hubka na riad. Stačí ju navlhčiť a jemne stierať srsť z pohovky na jedno miesto, odkiaľ ju potom ľahko odoberiete rukou. Pri tomto jednoduchom triku však buďte obozretní, aby nedošlo k poškodeniu sedačky.

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok