Zľavové šialenstvo 50% na VŠETKO + navyše DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 23.4.

Ako jednoducho vyrobiť posteľ z paliet?

Markéta Etrychová
23.2.2021

Hitom posledných niekoľkých rokov sú lacné a úplne funkčné postele z paliet. Vyrobte si sami originálny kúsok za pár eur, ktorý nájde svoje miesto v byte aj na chalupe. Poradíme Vám, ako na to.

Ako jednoducho vyrobiť posteľ z paliet?

Nákup a výber paliet

Pred samotnou kúpou paliet je dôležité určiť veľkosť budúcej postele. Od toho sa následne odvíja potrebný počet paliet.

Palety zoženiete na internete alebo u lokálneho predajcu v mieste vášho bydliska. Priemerná cena za novú euro paletu s rozmerom 120 x 80 cm sa pohybuje v rozmedzí 5-8 EUR. Palety amerického typu 120 x 100 cm zoženiete okolo 5 EUR za kus.

Použité palety zoženiete o niečo lacnejšie. Drobných odrenín a škrabancov sa obávať nemusíte. Spozornite pri viditeľné plesni a veľkých prasklinách.

pexels-photo-916337.jpeg (87 KB)

Príprava a opracovanie

Pri výrobe manželskéj postele 200 x 160 cm zvoľte klasické euro palety 120 x 80 cm. Po priložení dlhé a krátke strany palety Vám vznikne dĺžka 200 cm. Dve krátke strany spĺňajú rozmer 160 cm. Paletu teda odrežete iba jedenkrát na veľkosť 80 x 40 cm, ktorú vložíte do chýbajúceho rohu.

Celkom budete potrebovať 7 paliet, ktoré spojíte v dvoch vrstvách.

Pred samotným opracovaním dreva odstráňte všetky klinčeky a kovové sponky. Prvú fázu brúsenie vykonajte ručným hoblíkom a zaoblite ostré hrany. Potom pokračujte ručnou brúskou. Následne pretrite krycou farbou alebo lakom. Po uschnutí zmontujte pomocou skrutiek.

SK.png (82 KB)

Zostavenie

Opracované palety skladajte na seba a upevnite k sebe pomocou skrutiek alebo klincov. Dôležité je, aby hlavičky nevyčnievali, mohlo by dôjsť k zraneniu.

Najskôr vytvorte spodné poschodie následne prevŕtajte vrchný. Dve vrstvy paliet zaistí dostatočnú výšku a pohodlie pri ulehání aj vstávaní.

paletová postel.jpg (59 KB)

Doplňky

Pre posteľ z paliet odporúčame kúpiť kvalitné a dostatočne vysokú matrac, ktorá povrch zmäkčí. Vyberajte matrace o minimálnej výške 15 cm. U paletových posteľov je vhodné využiť vrchný matrac, tzv. Topper. Ten zvýši komfort a hygienu celého lôžka.

1aa.jpg (343 KB) 2aa.jpg (81 KB)

Z paliet môžete vytvoriť nielen posteľ, ale aj ďalší nábytok na záhradu aj do bytu. Skvelým pomocníkom pre pohodlné vonkajšie posedenie sú vankúše určené pre záhradný nábytok z paliet.

3aa.jpg (227 KB)

TIP OD NÁS: Praktickým pomocníkom a vkusným doplnkom je denný vankúš. Ten nahradí čelo postele a poskytne pohodlie počas sedenia v posteli.

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Angelika Oroszlánová: Super nápad 11.5.2021
Posteľ z paliet
Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok