Zľavové šialenstvo 50% na VŠETKO + navyše DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 23.4.

Ako zariadiť pracovný kút v obývačke?

Markéta Etrychová
4.11.2020

Či už doma dobiehate pracovné resty alebo je home office na každodenním poriadku, potrebujete domáce pracovisko. Nevyužitú miestnosť v byte nemáte a od sedenia pri konferenčnom stolíku Vás bolí chrbát? Prinášame Vám ekonomické a praktické riešenie, pracovný kút v obývačke.

Ako zariadiť pracovný kút v obývačke?

Kam umiestniť pracovňu?

Nad umiestnením pracovného kúta je nutné sa zamyslieť. Nájdite si priestor, kde budete mať pokoj, najlepšie taký, ktorý môžete uzavrieť kľudne len závesom. Ak žiadne takéto miesto v byte nenájdete, nezúfajte. Ideálny bude volný kút v obývačke, čelom ku dverám a pri okne. Pracovný kút skúste opticky oddeliť od zostávajúcich častí obývačky, napr. regálom, ktorý ľahko využijete ako knižnicu.

Vyvarujte sa umiestnenia domáceho pracoviska v spálni. Spálňa je miestom relaxácie a odpočinku, naviac z nočného hluku od klávesnice by partner nadšený nebol.

V rodinnom dome sa ponúka ako skvelé miesto pre pracovňu voľný priestor nad schodiskom alebo veľká nevyužitá chodba. Myslite však na dostatok prirodzeného svetla.

Kancelárska stolička

Nemýľte si jedálenskú stoličku s pracovnou. Zlozvykom a častou chybou home office je nevhodne vybraná stolička. Používanie jedálenskej, barovej stoličky alebo dokonca kresla je po niekoľkých hodinách práce nepohodlné a nevyhovujúce pre chrbát.

Neodmysliteľnou súčasťou kvalitnej stoličky je opierka hlavy, pevné operadlo, nastaviteľná výška sedu, opora bedrovej časti spoločne s ergonomickým tvarovaním a podrúčky. Všeobecne sa udáva ako ideálny stav pri sedení taký, kedy sú bedrá opreté o operadlo stoličky, stehná položené na sedáku a medzi podkolennou jamkou a hranou sedadla je 5 až 10 cm.

5aa1546145d91c0001b768d6_shutterstock_10338039281.jpg (163 KB)

Pracovný stôl

Pri výbere kancelárskeho stola je najdôležitejšia výška. Sadnite si k stolu, ruky si položte na dosku. V kolenách, bedrách i v lakťoch by mal byť pravý uhol. Za ideálnu výšku stola sa považuje 75 cm.

Pri veľkosti pracovnej dosky berte do úvahy umiestnenie monitora. Vzdialenosť očí od monitora sa odporúča minimálne 60 cm. Optimálny rozmer dosky pracovného stola je teda 160x60  cm alebo ešte lepšie 160x80 cm.

Úložný priestor

Pre prácu doma zaiste potrebujete úložný priestor. Využiť môžete nielen regál deliaci miestnosť od pracovného kúta, ale aj komodu so zásuvkami. Zásuvky sa stanú skvelým pomocníkom pre uloženie tlačív a drobností. Po ukončení práce všetky veci jednoducho uschováte, nebudú Vás rozptyľovať počas voľného času.

Inšpirácie

Jednoduchosť a elegancia. Zostavte si vlastný pracovný kút podľa predstáv. Home office sa stáva neoddeliteľnou súčasťou každej modernej firmy.  Vybrali nevyhnutnosti do obývacej izby  s pracovným kútom. Kuknite na náš e-shop, so širokou ponukou kancelárskeho nábytku si vyberie každý.

128762.jpg (76 KB)100017.jpg (49 KB)215535.jpg (43 KB)211855.jpg (190 KB) 

DOPORUČUJEME: Striedať prácu v sede a postojačky je veľmi dôležité. Vyskúšajte stôl s nastaviteľnou výškou.

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok