Zľavové šialenstvo 50% na VŠETKO + navyše DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 23.4.

Jednoduché tipy, ako ekologicky zabaliť vianočné darčeky

Vianočné sviatky sa rýchlo blížia a s nimi aj najrôznejšie nápady na balenie darčekov. Čo tak na tohtoročné Vianoce vyskúšať netradičné a zároveň viac ekologické balenie darčekov pre svojich najbližších? Prinášame vám hneď niekoľko tipov, ako ekologicky zabaliť malé aj veľké darčeky. Objavte japonskú techniku balenia furoshiki alebo cenovo nenáročný variant pomocou starých krabíc, napríklad od nábytku.

Jednoduché tipy, ako ekologicky zabaliť vianočné darčeky

Do kartónu alebo papiera od nábytku

Spotrebujte kartóny alebo papiere, ktoré vypĺňajú balíčky z internetu. Vo väčšine prípadov ide o recyklovaný papier. Skvele pôsobí práve pokrčený dojem pri papieri. Samotný papier môžete prelepiť prírodnými nálepkami, aby lepšie držal. Prípadne použite jutový povrázok alebo lyko. Takto zabalený darček dozdobte podľa svojej fantázie. Použiť môžete keramické, drevené ozdoby, vetvičky ihličnanov, farby, trblietky alebo stuhy.

eco gift.jpg (151 KB)

Do starej papierovej tašky alebo vrecka

Jednou z možností, ako využiť starú papierovú tašku z obchoďáku je jej rozstrihanie. Darček zabaľte do papiera tak, aby rub tašky bol viditeľný. Ten je vo väčšine prípadov bez potlače. Môžete potom darček dozdobiť prírodninami alebo inými dekoráciami či trblietkami.

Čisté papierové tašky s potlačou otočte na rub. Vznikne vám tak taštička z ekologického papiera bez potlače. Aj tu môžete pomocou tekutého lepidla alebo pomocou tavnej pištole prilepte drevené hviezdičky, anjeliky, alebo korenie a iné prírodniny.

christmas paper bag.jpg (187 KB)

christmas paper bag 2.jpg (109 KB)

Látkové vrecká

Roztriedili ste pred Vianocami šatník a objavili staré plátené nohavice, bavlnené tričká alebo ľanové košele? Vyrobte z nich látkové vrecká, ktoré využijete ako obalový materiál pre menšie darčeky. Postup je jednoduchý, stačí si odstrihnúť látku do tvaru obdĺžnika napr. 60 x 40 cm, vždy podľa veľkosti darčeka, preložiť napoly a na rube zošiť dno a stranu vrecúška. V hornej časti môžete okraj prehnúť a vytvoriť tunelík pre šnúrku. Verte, že štýlovo vyzerá aj nezošitý okraj zviazaný jutovým povrázkom. Vrecúško možno ozdobiť vianočnou nášivkou alebo malou rolničkou.

christmas bag.jpg (152 KB)

Papier nahraďte látkou: Furoshiki

Obľúbená technika pochádzajúca z Japonska - furoshiki. Ide o balenie darčekov do látky, kedy aj samotný obal je darčekom. Najčastejšie sa využíva balenie do šatiek, látkových obrúskov alebo iných ozdobných látok, najlepšie do tvaru štvorca. Akýkoľvek darček položte do stredu textílie, zabaľte ho podobne ako do papiera  a v hornej časti vytvorte uzlík, pokojne ozdobný. Do uzlíka môžete zapichnúť vetvičky ihličnanov, sušené ovocie alebo celú škoricu. K látke ľahko pripevníte visačku s menom obdarovaného.

furoshiki.jpg (219 KB)

Vlastnoručne vyrobené obálky

V dnešnej uponáhľanej dobe často využívame darčeky na poslednú chvíľu, rôzne poukazy alebo peňažnú hotovosť. Venujte čas aspoň výrobe obálky, ktorá obdarovaného určite poteší. Najľahšou cestou je výroba obálky z papiera do tvaru srdca. Zo zvyškového vianočného papiera alebo iného bieleho či recyklovaného vystrihnite srdce. Veľkosť zvoľte podľa voucheru. Pri srdci prehnite boky k sebe, následne bruška srdiečka prehnite na stred, na záver špičku, ktorú celú obálku uzavrie.

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok