Zľavové šialenstvo 50% na VŠETKO + navyše DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 23.4.

Oslaďte si život: 3 tipy na ľahké dezerty

Oslaďte si život počas leta rýchlymi a osviežujúcimi zákuskami. Prinášame vám 3 jednoduché recepty, ktoré zvládnete za pár minút, navyše poteší každého člena domácnosti. Nepečené dezerty sú obľúbené predovšetkým v teplých mesiacoch. Pri príprave využijete aj čerstvé ovocie zo svojej záhradky. Ideme na to.

 

 

 

Oslaďte si život: 3 tipy na ľahké dezerty

Osviežujúca citronová pena

Ľahké peny patria počas leta k obľúbeným sladkým pochutinám. Existuje niekoľko variantov od čokoládovej, cez kávovú až po rôzne druhy ovocných. Každá sa však pripravuje trochu inak. Dnes vyskúšame osviežujúcu citrónovú.lemon mousse.jpg (96 KB)

Ingredience:

500 ml smotany na šľahanie

60 ml citrónovej šťavy

1 lžíce citrónovej kôry

100 g cukru kryštál

Postup:

Zmiešajte smotanu s cukrom v hrnci a za stáleho miešania priveďte do varu. Varte po dobu 2 – 3 minút. Po odstavení do zmesi cukru a smotany vmiešajte šťavu a kôru z citrónov. Nechajte 10 minút odstáť. Potom nalejte do mištičiek a nechajte stuhnúť, najlepšie cez noc. Krém ozdobte čerstvým ovocím, hoblinkami z kvalitnej čokolády alebo kôrou z citróna.

Panna cotta s ovocným prelivom

Smotanový dezert, ktorý určite poznáte z reštaurácií. Urobte si vlastnú so štipkou vanilky a užite si leto na záhrade. Zo 4 surovín vykúzlite jedinečný zákusok, ktorý zachutí každému. Navyše je rýchly a jednoduchý.

panna cotta.jpg (60 KB)

Ingredience:

400 ml smotany na šľahanie

200 ml smotany na varenie

60 g práškového cukru

1 vanilkový struk

5 plátkov želatíny

Lesné ovocie

Postup:

Želatínové plátky nechajte asi v 0,5 l studenej vody napučať. V hrnci zmiešajte obe smotany a cukor. Vanilkový struk rozrežte pozdĺžne, vytiahnite z neho semienka. Semienka aj celý struk vložte do smotany s cukrom. Zmes priveďte do varu, odstavte a vytiahnite časti struku. Napučanú želatínu vyžmýkajte, následne k nej nalejte asi 100 ml horúcej smotany a starostlivo premiešajte metličkou. Nalejte k zvyšnej smotanovej zmesi. Zamiešajte. Rozlejte do mištičiek a nechajte v chladničke stuhnúť aspoň 4 - 6 hodín. Najlepšie cez noc. Po vychladnutí ozdobte panna cottu čerstvým ovocím alebo ovocným rozvarom z cukrom.

Domáca zmrzlina za 5 minút

Najobľúbenejšie osvieženie pre deti aj dospelých. Kto by nemiloval zmrzlinu. Vyskúšajte tú domácu, za použitia čerstvého ovocia zo záhradky. Zmrzlina sa stane skvelým osviežením na detskú záhradnú párty. Deti vám môžu s výrobou pomôcť a hneď zmrzlinu zjesť.

homemade ice creame strawberry.jpg (80 KB)

Ingredience:

500 g mrazeného ovocia

1 kyslá smotana

2 – 3 lyžice cukru

Studené mlieko (cca 50 – 100 ml)

Postup:

Ovocie, smotanu a cukor zmixujte v kuchynskom robote alebo pomocou mixéra. Lyžicou pomaly pridávajte mlieko, také množstvo, aby sa všetky suroviny spojili dohromady, ale nemali ste koktail. Mixujte, kým vznikne ľadová krémová hmota. Ľadovú zmrzlinu ihneď podávajte. Jedinečnú krémovú a jemnú chuť si zamilujete. Pokiaľ ju dáte zamraziť, už nebude taká lahodná.

 

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok