Zľavové šialenstvo 50% na VŠETKO + navyše DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 23.4.

Posteľná bielizeň vhodná do teplých mesiacov

Markéta Etrychová
23.6.2022

Horúce letné dni a noci nás upozorňujú na prichádzajúce leto. Ortuť teplomera mieri k tropickým hodnotám a kvalita spánku klesá. Telo vyžaduje plnohodnotný spánok, ktorý ovplyvňuje naše výkony v ďalšom dni. Vyspite sa do ružova. Siahnite po posteľnej bielizni, ktorá vás ochladí.

Posteľná bielizeň vhodná do teplých mesiacov

Aký materiál obliečky vybrať?

Trh ponúka nepreberné množstvo materiálov, či už prírodných alebo syntetických. Každá textília vyniká inými špecifickými vlastnosťami a je vhodná do iných podmienok. V lete by sme mali zvoliť skôr materiály priedušné, ľahké a dobre savé. Zároveň nesmie dráždiť pokožku, pretože letné pyžamá sú skôr striedme a odhaľujú väčšiu časť tela.

Bavlnené obliečky

Obliečky vyrobené zo 100% prírodnej bavlny bez ďalších úprav sú najobľúbenejším a všeobecne najpredávanejším druhom. Nielenže je bavlna cenovo dostupná, ale má aj skvelé vlastnosti. Spĺňa aj tie najvyššie požiadavky na tropické noci. Bavlnené vlákna sú priedušné, na dotyk mäkké a výborne odvádzajú pot.

Bavlnené obliečky môžete využívať počas celého roka. Ako drobnú nevýhodu je možné vnímať nutnosť žehlenia. Bavlna je vhodná aj pre deti. Oživte izbu detskými obliečkami.

picture 1.jpg (75 KB)

Krepové obliečky

Kto by nepoznal typicky zvrásnený povrch krepu. Buď ho milujete alebo neznášate, nie je nič medzi tým. Krep nie je samotný druh materiálu, ale väčšinou sa jedná o špeciálne spracovanie bavlny. Môžete sa však stretnúť s krepom z polyesteru alebo zmesou látok. Odporúčame zvoliť bavlnený krep, ktorý si zachováva pozitívne vlastnosti 100% bavlny.

Krepové obliečky sú chladivé, príjemné a zachováva si skvelé termoregulačné vlastnosti bavlny. Oceníte jeho ľahkú údržbu bez nutnosti žehlenia.

SK.png (82 KB)

Ľanové obliečky

Ľan a ľanové plátna využívali už starí Egypťania. Odolná a 100% prírodná tkanina si zaslúži svoje miesto aj vo vašej spálni. Ľanové obliečky si obľúbite pre typickú vôňu, ale aj odolnosť a jednoduchú údržbu. Predovšetkým v letnom období oceníte vysokú savosť a rýchle schnutie.

Rovnako ako krep aj ľanové plátno má špeciálny efekt. Prirodzená krčivosť je symbolom ľanových obliečok. Pokrčený vzhľad dodá spálňu na ležérnosti a voľnosti.

flaxy bed linen 2.jpg (109 KB)

Obliečky z bavlneného saténu

Spojením bavlneného vlákna a saténovej úpravy vzniká obľúbený bavlnený satén. Na dotyk hladký a chladivý povrch v atlasovej väzbe vyzerá skutočne luxusne. Atlasová väzba je typická pre svoj lesklý vzhľad a hodvábnosť. Aj napriek tomu, že je materiál hladký a lesklý, tak sa nešmýka. Skvele pohlcuje vlhkosť a udržuje telo v optimálnej teplote.

Obliečky z bavlneného saténu využijete počas leta aj zimy. V chladných mesiacoch vás zahreje a v teplých ochladí.

Obliečky z mikrovlákna

Okrem klasiky ako je bavlna si našlo svoje miesto aj mikrovlákno. Obliečky z mikrovlákna sa tešia väčšej a väčšej obľube. Mikrovlákno je vyrobené je 100% polyesteru, na dotyk pripomína hodváb. Vyniká termoregulačnými vlastnosťami, môžete ho teda využiť počas celého roka. V teplom období oceníte rýchle schnutie.

Obliečky z mikrovlákna sa nemusia žehliť, pretože sa veľmi málo krčia. Vhodné je aj pre alergikov alebo deti.

Sila farieb a vzorov

Nepodceňujte silu farieb. Siahnite po chladivých tónoch, ktoré spálňu ochladia. Inšpirujte sa u južných štátov. Námornícka modrá v kombinácii s bielou sú gólom do čierneho. Štylizujte spálňu počas leta do chladivých farieb.

Studené farby sú vo všeobecnosti tie z modrého spektra. Ide predovšetkým o modrú, zelenú a fialovú. Pôsobia sviežo, jasne a majú upokojujúci účinok. Odporúčame kombinovať so snehovo bielou, ktorá symbolizuje chlad a čistotu.

Obliečky vo farbách mora môžu byť jednofarebné, ale aj s decentným motívom. S kockami, ani prúžkami nešliapnete vedľa. Vhodnou alternatívou sú aj motívy rastlín alebo kvetov.

picture 3.jpg (200 KB)

Prestieradlo na leto

Rovnako ako pri obliečkach v lete vyberte jeden zo spomínaných materiálov. Odporúčame bavlnu alebo Jersey. Bavlnené plachty je nutné žehliť, zatiaľ čo Jersey prestieradlá sú špeciálne upravené bavlnené vlákna, ktoré sa nežehlia. V lete príjemne chladí. Určené sú na celoročné použitie.

Vhodná prikrývka s vankúšom

Špeciálne letné prikrývky sú najčastejšie vyplnené syntetickými vláknami. Tie sú priedušné a vzdušné. Lôžkoviny na leto sú slabšie a prateľné. Vďaka tomu je zaručená potrebná hygiena lôžka.

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok