Zľavové šialenstvo 50% na VŠETKO + navyše DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 23.4.

Top 7 najobľúbenejších štýlov v bývaní

Markéta Etrychová
9.2.2023

Túžite po vyladenom domove do posledného detailu? Patríte medzi milovníkov vidieka, alebo naopak k priaznivcom poriadku a jednoduchosti? Prinášame vám prehľad najobľúbenejších bytových štýlov. Poďte to skúsiť s nami a vylaďte svoj domov k dokonalosti.

Top 7 najobľúbenejších štýlov v bývaní

Minimalistický štýl

Minimalizmus sa radí medzi najobľúbenejšie štýly bytového dizajnu už niekoľko rokov. Vyznačuje sa jednoduchosťou, funkčnosťou, kladie vysoký dôraz na čisté línie a neutrálne farby. Minimalistický štýl vychádza s myšlienkou, že menej je viac.

Minimalistické domy sa často vyznačujú striedmosťou, jednofarebnými schémami a absenciou dekorácií. Nábytok je starostlivo vyberaný s ohľadom na jeho vzhľad, ale aj funkciu. Celková atmosféra je pokojná, usporiadaná a prehľadná. Minimalizmus je moderný a elegantný vzhľad, ktorý vytvára otvorený a nepreplnený priestor. Ideálne pre tých, ktorí preferujú jednoduchosť a pokoj.

minimalism.png (1.11 MB)

Škandinávský štýl

V škandinávskom domove nájdete svetlé drevo, kov a ďalšie prírodné materiály ako ľan či vlnu. Farebná paleta je obvykle svetlá a neutrálna, výrazné farby sa používajú striedmo iba ako akcenty. Škandinávske obývacie izby a celé interiéry sú navrhnuté tak, aby boli funkčné.

scandinavian.png (1.33 MB)

Industriálny štýl

Veľké otvorené priestory, betónové steny a neopracované podlahy sú symbolom industriálneho štýlu. Priemyselný štýl si zachoval svoj pôvab a stal sa trendom posledných niekoľko rokov. Neopakovateľnú atmosféru vytvoríte ľahko pomocou vhodne zvoleného nábytku, dekorácií, ale aj farieb a materiálov. 

Pre industriálne domy sú typické vysoké stropy, veľké okná a otvorené pôdorysy. Industriálny nábytok je často vyrobený z kovu, napríklad zo železa a ocele. Obvyklými prvkami sú odhalené rúrky, potrubia a tehlové múry, rovnako ako betónové podlahy a veľké svietidlá v industriálnom štýle. Jedným z kľúčových prvkov industriálneho štýlu bývania je použitie neutrálnych farieb, ako je čierna, šedá a biela.

industrial.png (1.45 MB)

Boho štýl

Boho alebo bohémsky štýl bývania sa vyznačuje uvoľnenou a hravou atmosférou, ktorá oslavuje kreativitu, slobodu a individualitu. Boho štýl je inšpirovaný bezstarostným duchom umelcov.

V interiéri v štýle boho nájdete zmes textúr, vzorov a farieb. Priestor sa nezaobíde bez doplnkov ako tkané textílie, ratan alebo drevo. Súčasťou sú živé rastliny a kvety v typických závesných kvetináčoch. Nábytok je často starožitný. Na čalúnení, kobercoch a textíliách sa hojne používajú výrazné vzory, ako sú etnické alebo kvetinové potlače, ktoré podporujú celkovo živú náladu.

boho.png (1.69 MB)

Rustikálny štýl

Rustikálny štýl bývania sa vyznačuje prirodzenou estetikou, inšpirovanou jednoduchosťou vidieckeho bývania. Symbolizuje ho však aj vysoká funkčnosť. Štýl zahŕňa prvky z prírody, ako je drevo, kameň, prútie, vlna či ľan.

V rustikálne ladenom domove sú typické prvky ako hrubo opracované drevo, kameň a tehly, ktoré vytvárajú drsný a organický vzhľad. Nábytok v rustikálnom štýle je často masívny s viditeľným pôsobením času. Obvyklými prvkami sú odhalené trámy, krby z prírodného kameňa a podlahy z tvrdého dreva, rovnako ako použitie teplých zemitých farieb.

rustical home.png (1.75 MB)

Vintage štýl

Štýl vintage sa vyznačuje nadčasovou eleganciou inšpirovanou klasickým dizajnom a vybavením z minulosti. Štýl oslavuje histórie a tradície, kombinuje prvky z rôznych období a dizajnových štýlov a vytvára jedinečný a sofistikovaný vzhľad.

Vo vintage dome nájdete zmes starožitného a vintage nábytku, ktorý býva ručne vyrábaný z masívneho dreva. Na textíliách sa používajú výrazné vzory kvetov. Vo vintage interiéri sa stretnete so starožitnými lustrami, zrkadlami a ďalším nábytkom.

vintage.png (1.59 MB)

Provensálský šýl

Provensálsky štýl bývania sa vyznačuje ľahkou a vzdušnou estetikou, ktorá je inšpirovaná vidieckymi domami vo francúzskej Provence. Práve francúzsky vidiek zahŕňa do dizajnu prvky zo zeme, ako sú levanduľové polia, vinice a olivové háje.

V provensálskom dome sa používajú svetlé a vzdušné farby, ako je bledomodrá, žltá, zelená či fialová, ktoré odrážajú farby krajiny. Nábytok je často ručne vyrábaný. Vo veľkej miere sa používajú prírodné materiály, ako je drevo, kameň a terakota.

provence.png (941 KB)

 

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok