Zľavové šialenstvo 50% na VŠETKO + navyše DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 23.4.

Viete, ako vyčistiť látkovú sedačku jedlou sódou?

Markéta Etrychová
18.3.2021

Jedlá sóda, prírodný čistiaci prostriedok a pohlcovač pachov, ktorý vám pomôže nielen v kuchyni. Sedačku očistite od prachu a nečistôt pomocou handričky. Nasypte prášok priamo na škvrnu a nechajte pôsobiť 15 -20 minút. Na záver dôkladne povysávajte.

Viete, ako vyčistiť látkovú sedačku jedlou sódou?

Čo je jedlá sóda?

Jedlá sóda niekedy označovaná ako sóda bikarbóna je biely prášok výborne rozpustný vo vode so zásaditým pH. Všetci ho poznáme najčastejšie z kuchyne, kde sa využíva ako prášok do pečiva. Všestranné použitie tohto práškov možno niekoho prekvapí. Jedlú sódu možno využívať na čistenie povrchov v domácnosti aj pohlcovanie nežiaducich pachov.

1.jpg (78 KB)

Na čo môžem jedlú sódu využiť?

Trápia Vás škvrny a zápach z koberca, čalúnenej postele alebo sedacej súpravy? Stačí zasypať škvrnu sódou a nechať pôsobiť cca. 20 min. Vždy odporúčame najskôr skúsiť na menej viditeľné miesto, aby nedošlo k poškodeniu tkaniny.

Možným variantom je zmiešanie vlažnej vody a prášku sódy (2: 1), ktorou potrite škvrnu a necháte pôsobiť 20 minút. Následné odstránenie sódy z tkaniny je nutnosťou. Zvyšok prášku vysajte alebo zotrite jemnou handričkou. Látku nedrhnite silou alebo hrubou kefou.

SK.png (82 KB)

Mastné škvrny alebo červené víno?

Mastné škvrny od jedla sú častým problémom vo všetkých domácnostiach. Zbavte sa ich jednoducho pomocou kuchynskej sódy. Najskôr mastný fľak vysušte papierovou utierkou. Potom už len nasypte sódu a čakajte 2 - 3 hodiny, než sa vsaje mastnota. Nakoniec vysajte, prípadne dočistite jemnou hubkou a vlažnou vodou.

Čerstvo rozliate víno odsajte papierovým obrúskom. Na škvrnu nalejte studenú vodu a utrite ju. Medzitým si pripravte kašičku z jedlej sódy a vody v pomere jedna lyžica sódy na dve lyžice vody. Vzniknutú kašičku vmasírujte na miesto od vína. Po zaschnutí prášok vysajte.

218504.jpg (225 KB)

A čo koža?

Pri kožených a koženkových sedacích súprav používajte k čisteniu iba jemné prípravky, ktoré povrch nepoškriabu. Využiť môžete mydlový prípravok, ktorý na škvrnu nanesiete pomocou handričky a krúživými pohybmi nečistoty odstránite. Potom dôkladne vysušte. Pri čistení kožených sedacích súprav nepoužívajte veľké množstvo vody, mohlo by dôjsť k popraskaniu tkaniny.

207122.jpg (65 KB)

 

ODPORÚČAME: Večné čistenie sedačky Vás nebaví? Vyskúšajte poťahy alebo prikrývky, ktoré sedačku ochránia aj pred veľkým znečistením. Poťah jednoducho zložíte a vyperte.

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok