DOPRAVA aj VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 2.5.

Základný STARTER PACK nábytku pre prváčika

Prvý školský rok je vzrušujúcou a dôležitou etapou v živote každého dieťaťa. Aby sa prváčik mohol plne sústrediť na učenie a objavovanie nových vedomostí, je kľúčové vybaviť jeho školský kútik správnym nábytkom, ktorý podporí ich koncentráciu a pohodu pri učení. Prinášame vám prehľad základného STARTER PACK nábytku pre prváčika.

Základný STARTER PACK nábytku pre prváčika

Základný STARTER PACK nábytku pre prváčika by mal rešpektovať potreby dieťaťa a podporovať jeho pohodu a koncentráciu pri učení. S vhodným vybavením bude prvý školský rok pre malého školáčka oveľa príjemnejší a uľahčí mu prispôsobenie sa novým výzvam, ktoré školská dochádzka prináša.

Písací stôl pre deti

Výber správneho písacieho stola pre prváka je veľmi dôležitý pre jeho pohodlie a správnu ergonómiu pri učení. Stôl dieťaťa by mal byť dostatočne priestranný na písanie, kreslenie a manipuláciu s učebnicami. Odporúča sa tiež vybrať stôl s nastaviteľnou výškou, aby sa dal prispôsobiť rastu a potrebám dieťaťa. V ideálnom prípade by mal byť detský písací stôl dostatočne stabilný a vyrobený z kvalitných materiálov, ktoré vydržia každodenné používanie.

Výška kancelárskych stolov je približne 72 - 75 cm. Táto výška je pre prváka nevhodná a mala by sa používať v kombinácii s výškovo nastaviteľnou stoličkou. Ideálnym riešením je výškovo nastaviteľný stôl.BERY 2.png (825 KB)

Písací stôl BERY 2

Stolička pre prváka

Rovnako ako písací stôl, aj stolička pre prváka by mala byť navrhnutá s ohľadom na postavu a ergonómiu dieťaťa. Vyberte stoličku s dostatočne pevným operadlom a nastaviteľnou výškou sedadla. Správna výška stoličky je kľúčom k udržaniu správneho držania tela pri písaní a učení. Dôležité je, že nohy dieťaťa by mali pevne siahať na podlahu bez toho, aby noha visela vo vzduchu, aby sa minimalizovalo nepohodlie a únava pri dlhom sedení.

Osvetlenie písacieho stola

Je dôležité, aby bol školský kútik dobre osvetlený, aby sa predišlo nadmernému namáhaniu očí a podporila sa koncentrácia. Vyberte si lampu s dostatočne silným a príjemným svetlom. Ideálne je nastaviteľné svetlo, ktoré sa dá ľahko nastaviť do správneho uhla na čítanie a písanie. Uistite sa, že svetlo je umiestnené tak, aby nevytváralo nežiaduce odlesky na učebniciach a pracovných zošitoch.

Regál a polica na uloženie učebníc a zošitov

Uloženie učebníc, zošitov a ďalších potrebných vecí je kľúčové pre udržaniu poriadku a organizácie v školskom kútiku. Vyberte si regál alebo police s dostatočným množstvom úložného priestoru. Naučte svoje dieťa, aby si samo udržiavalo poriadok a po každom použití vrátilo veci na správne miesto. Rozvíja sa tak jeho zodpovednosť a dôležité organizačné schopnosti.

Relaxačná zóna

Ďalším dôležitým prvkom, na ktorý by sa pri zariaďovaní školských priestorov nemalo zabúdať, je oddychový alebo hrací kútik pre deti. Po dlhom dni plnom učenia a sústredenia potrebujú deti miesto, kde si môžu oddýchnuť, relaxovať a hrať sa. Priestor na hranie pre deti by mal byť venovaný ich obľúbeným hrám a zábave, ktorá je zároveň príležitosťou na rozvoj kreativity a sociálnych zručností. Vytvorenie takéhoto priestoru v školskom kútiku podporuje celkovú pohodu detí.

 

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok