Zľavové šialenstvo 50% na VŠETKO + navyše DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 23.4.

Bleskové upratovanie kuchyne do 30 minút

Eliška Kašperanová
14.3.2024

Máte len pol hodiny a kuchyňa pripomína bojisko po kulinárskej bitke? Žiadny strach! Aj s trochou voľného času ju zvládnete dať do poriadku a zbaviť sa neporiadku. Stačí sa riadiť naším prehľadným sprievodcom a budete prekvapení, ako rýchlo sa vám to podarí. Pripravte si saponáty a ide sa na to.

Bleskové upratovanie kuchyne do 30 minút

Rýchle upratovanie riadu:

Začnite s namočením hrncov a panvíc do horúcej vody s trochou saponátu. Ušetrí vám to veľa času s odolnou mastnotou a pripáleninami, ktoré by ste museli silou dostávať z riadu a hrozilo by jeho zničenie. Medzitým umyte zvyšok riadu. Pokiaľ máte k dispozícii umývačku, tak ju neváhajte zapnúť. Nezabudnite ani na dezinfekciu kuchynskej linky a sporáka, ktoré dostávajú v kuchyni najviac zabrať. Najprv ich utrite s pomocou saponátu a následne ešte handričkou a teplou vodou.

sink.jpg (85 KB)

Zbavte sa odpadkov:

Vytrieďte odpadky do kontajnerov na bio, papier, plast a sklo. Vrece so zmiešaným odpadom odneste a kôš pred vložením nového vreca vydezinfikujte. Zamedzíte tak nepríjemnému zápachu a roznášaniu baktérií.

Vyluxujte a vytrite:

Kuchyňa je najnáchylnejšou miestnosťou na omrvinky a nečistoty spôsobené predovšetkým prípravou jedla. Preto odporúčame v rámci rýchleho upratovania aj vyluxovať, prípadne vytrieť. Zamedzíte tak roznášaniu nečistôt do spálne, obývačky a ďalších častí domova.

Dolaďte detaily:

Keď ste na tom s časom dobre, môžete sa vrhnúť na dolaďovanie posledných detailov. Utrite skrinky a spotrebiče od mastnoty a prachu. Vyleštite drez a vodnú batériu. Inšpirovať sa môžete v našom článku na túto tému:

 Ako vyčistiť a udržiavať drez v čistote

Doplňte zásoby mydla, papierových utierok a látkovú vymeňte za čistú. Čerešničkou na torte je prevoňanie kuchyne pomocou sviečky, difuzéra či osviežovača vzduchu.

candle.jpg (52 KB)

Tipy pre ešte rýchlejšie upratovanie:

  • Do upratovania zapojte celú rodinu. Každý si môže vziať na starosť jednu úlohu a ako motiváciu môžete pridať odmenu za dobre odvedenú prácu napríklad vo forme upečenej buchty či inej dobroty.
  • Používajte univerzálne saponáty, ktoré ušetria váš čas aj peniaze.
  • Majte doma zásobu čistých handričiek a hubiek.

S trochou snahy a organizácie budete mať kuchyňu bleskovo upratanú a budete si môcť vychutnať zaslúžený odpočinok. A nezabudnite, že aj malé upratovanie je lepšie ako žiadne!

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok